dilluns, 15 de desembre de 2014

FEM UN ARBRE DE NADAL!

Ara podeu veure una activitat que hem fet a experiments on es treballa el mètode científic ( fer hipòtesis, experimentar i comprovar hipòtesis) però també es treballen aspectes de matemàtiques.

Del que es tracta és de pensar de quin color hi ha més lacasitos i després comprovar-ho amb diferents tècniques.
Primer amb la bossa tancada fem un hipòtesis, després de la classificació, i veient els lacasitos, deixem que "canviïn d'opinió" i facin una nova hipòtesis. A continuació, mirant un color, fem una estimació del nombre de lacasitos i comptem, apuntem el nombre al mural i fem el mateix amb tots els colors. Quan els tenim tots mirem quin és el nombre mes gran i així ja sabem a on hi ha més.
Després es pensa en altre tècnica per poder saber on hi ha més: es poden en fila dos colors i s'aparellen, del color que sobra, hi ha més.

Quan ja hem fet l'activitat de estimació, classificació i comptatge, fem l'arbre de Nadal. Novament caldrà utilitzar coneixements matemàtics  ja que cal posar el torró de manera creixent. També aquí es poden utilitzar diferents estratègies per fer els trossos de torró de la mesura necessària.Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Create your own digital slideshow

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada